Hvar - Paklinski otoci

Published in Prirodne ljepote

Paklinskim otocima se naziva skupina dvadesetak otočića i hridina koji se protežu ispred grada Hvara koje Hvarani nazivaju još i Hvarski škoji. Veliki dio otoka je još uvijek nepregledna i netaknuta priroda pa stoga ovaj predivni arhipelag predstavlja nezaboravno iskustvo za nautičare. Oko Paklnskih otoka je jedna od glavnih destinacija za ronioce jer je obilato nastanjeno raznovrsnim ribama, školjkama i raznim uskim i vertikalnim hridima.
Najpopularnija izletišta Paklinskih otoka su: Jerolim, Stipanska, Ždrilca, Vlaka i, naravno, Palmižana.

JEROLIM - Na otočiću Jerolim ispred grada Hvara (koji je dobio ime po nestaloj crkvici potkraj 15. stoljeća) nalazi se poznato i tradicionalno hvarsko naturističko kupalište.

STIPANSKA - također naturističko kupalište opremljeno tuševima i restoranom.

ŽDRILCA - Šumovita uvala na Paklinskim otocima s više šljunčanih žala, brojnim skrovitim mjestima za opušteno uživanje u hvarskom moru i suncu, te slikovitim podmorjem.

VLAKA - Tradicionalno izletište Hvarana na Paklinskim otocima. Naselje s crkvicom posvećenom Sv. Klementu.

Additional Info

  • Mjesto: Hvar

HTZ 2021 dig nomadi Central Dalmatia 2560x1440

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR

logo odrzivi razvoj 160

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok