facebook   twitter  youtube  instagram logo

Novi članovi Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije

Novi  članovi Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije

U utorak 5.12 2017 g u Turističko –ugostiteljsko  školi u Splitu   svečano su predstavljeni  novi dobitnici  prestižne i jedine  međunarodno priznate oznake  tradicije, autohtonosti i kvalitete-Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije  u  Regional Culinary Heritage Europe.
Glavni cilj  projekta  je  oživljavanje  i razvoj regija kroz proizvodnju autohtonih ,tradicionalnih proizvoda te njihovo uvrštavanje u ponudu .Sve to ima snažan utjecaj na  razvoj poljoprivrede, turizma, očuvanje prirode i povećanje zapošljavanja lokalnog stanovništva, opću brigu za okoliši i ljudsko zdravlje a ima  pozitivan utjecaj i na  demografiju .
 Kroz oživljavanje  kulinarske baštine i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko – turističku ponudu jača  se gospodarstvo.

Župan  Blaženko Boban,  koji je uručivao oznake , naglasio  je veliku  važnost i vrijednost ovog projekta te obećao  uključivanje turističkih zajednica u  ovaj projekt i pomoć u realizaciji i proširenju istog. U svečanom uručivanju sudjelovali su i v.d.Ravnatelj JU Rera Jozo Sarač,  v.d pročelnik Odjela za društvene djelatnosti  Tomislav Đonlić i koordinatorica projekta Ivanka Luetić Boban
Splitsko-dalmatinska županija je  jedina županija u Hrvatskoj   koja dodjeljuje  ovu jedinstvenu oznaku   koja garantira  kvalitetu, autohtonost i tradiciju te očuvanje Kulinarske Baštine .

Novi dobitnici  koji postaju veleposlanici Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije   i koji se pridružuju skupini od 1505 članova iz 13 država i 45 regija su:

MUZEJ UJA ,Škrip ,
KONOBA MASLINA,Vrisnik Jelsa otok Hvar
OPG BORIS BRATOVIĆ Stari Grad
OPG MARIO KUZMANIĆ,Supetar
TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA,Split
POLJOPRIVREDNA ZADRUGA SUPETAR, Supetar
MLJEKARA BOSNIĆ d.o.o ,Cista Provo

Ivanka Luetić Boban

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR

logo odrzivi razvoj 160