Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Kuća sa bazenom ili vila sa bazenom?

Vila s bazenomNajčešće se u praksi pokazalo da većina iznajmljivača želi iznajmiti kuću pod vilu, kuću sa apartmanima pod kuću sa bazenom. i sl.  Iako nam je svaki ostvareni booking  jako važan, imajte na umu da gost koji traži apartman, kuću ili vilu ima već viziju o tome što želi sebi priuštiti za svoje novce. Naravno, oni više platežne moći prilikom potražnje za smještajem ići će na upit za vilu.

Vila je kuća za sebe, nije djeljiva po katovima i prodaje se kao cjelina. Obično se sastoji od prizemlja u kojem je velika kuhinja, dnevni boravak i barem jedno kupatilo, te ukoliko želite obogatiti ponudu i jedna soba za goste sa ograničnom mogučnošću kretanja. Na katu ili kat-dva poviše su sobe sa kupatilom, naravno ovisno o kapacitetu same vile. Značenje “en suite” je karakteristično za vile koje imaju sobu vezanu uz kupatilo. Pravilo je koliko soba, toliko kupatila. Bazen je nezaobilazna stavka, pa se tako u lukusuznijm vilama grade i tzv. “infinity” bazeni.

Kuća je već nešto drugačijeg rasporeda i najčešće djeljiva na način da se može iznajmiti u cjelosti ili individulano po katovima koji su opremljeni sobama, kupatilom, kuhinjom,te prostranom dnevnom sobom.  Uvijek je bolje prilikom oglašavanja oglasiti se kao “Charming house with the pool”, ili « Villa with infinity pool»;  u tom slučaju potencijalni klijent ima predodžbu što može očekivati.Vila s bazenom

Ukoliko imate vilu, po samoj inerciji vi težite ka gostima više platežne moći, ali budite spremni onda i uložiti u svoju vilu kako bi na konkuretnom tržištu, izdvojili se po kvaliteti i raznovrsnosti vaše ponude.

digital nomads