Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Vinska tura s krstarenjem Dalmacijom

Upustite se u pravu vinsku avanturu uz luksuzni smještaj na raspoloživom brodu za krstarenje s kojim ćete od Splita do Dubrovnika doživjeti pravu vinsku čaroliju. Na putu priuštite svojemu nepcu zadovoljstvo kušanja vrhunskih vina s bračkih, hvarskih, viških i peljeških vinograda. Prošećite rodnim gradom Marka Pola – Korčulom. Kušajte kapljice s vinskih otoka srednje Dalmacije. Ovo područje očarat će Vas ne samo vinskim blagom, već i izuzetnim prirodnim i kulturnim ljepotama koje će Vas ostaviti bez daha. Kušat ćete vina autohtonih hrvatskih sorata kao što su: dobričić, plavac mali, dingač, bogdanuša, debit, pošip, vugava, maraština i grk te naučiti koja se vrsta vina najbolje sljubljuje s određenom autohtonom delicijom. Na taj ćete način u potpunosti, eksplozijom okusa, mirisa i boja, udovoljiti svim svojim osjetilima.

degustacija i prezentacija vina u najpoznatijim vinarijama Šolte, Brača, Hvara, Visa i poluotoka Pelješca; razgledavanje Splita, Hvara, Visa, Korčule i Dubrovnika; uživanje u delicijama tradicionalne dalmatinske kuhinje

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od sedam dana. Okvirni program aktivnosti za sedmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Split, brod, enoteka Terra; 2. dan: razgled Splita, otok Šolta i posjet OPG Kaštelanac; Bol; 3. dan: Bol, vinarija Stina, Jelsa, grad Hvar; 4. dan: Vis, vinarija Lipanović; 5. dan: Korčula; 6. dan: Orebić, Trsteno; 7. dan: Dubrovnik. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 20. svibnja ili od 12. rujna do 17. listopada (ovisno o vremenskim prilikama) za grupe od 12 osoba do 22 osobe. Smještaj je moguć u hotelima i pansionima sa 3* i 4* dok je prijevoz moguć brodovima kategoriziranim sa 3* i 4*. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima (ruski). Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads