Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

U sedlu po Dalmatinskoj zagori

Ako volite ljepotu prošlosti, sklad prirode i sreću postojanja, a k tome ste i iskusan jahač/jahačica, ovaj program je upravo za Vas. Smještajem u obiteljskim gospodarstvima u Cetinskoj krajini, odakle kreću svi dnevni izleti, u domaćinstvima ćete uživati u autohtonim pićima i hrani iz domaćeg uzgoja tipičnoj za kuhinju dalmatinske zagore. Ručkovi će biti pripremljeni u obliku piknika tijekom izleta na jahačkoj ruti. Seosko područje nudi raznolike terene za jahanje, od planina do tipičnih sela i zaseoka, starorimskih i stočnih putova te se proteže netaknutom prirodom te nudi brojne mogućnosti za istraživanje. Prilika je ovo za upoznavanje tradicije i gostoprimstva Dalmatinske zagore kao i potpuno nove perspektive Dalmacije – od mora i otoka do planina s pješačkim stazama, jezerima, rijekama, kanjonima i ravnicama.

upoznavanje sa životom na seoskom domaćinstvu; uživanje u prirodi i druženju s konjima; jahanje  na brdo Zelovo, kroz planinu Svilaju; galopiranje poljima i obilazak obližnjih sela; posjet Muzeju Sinjske alke u Sinju

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od pet dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak i upoznavanje, obilazak staja i konja (s vodičem); 2. dan: 2-3 sata jahanja, piknik, 2 sata jahanja; 3. dan: 2-3 sata jahanja, piknik, obilazak Muzeja Sinjske alke; 4. dan: dan u seoskom domaćinstvu uz aktivnosti i tradicionalni ručak u autohtonoj konobi; 5. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati od ožujka do studenog za grupe od dvije osobe do šest osoba. Smještaj je moguć u seoskim domaćinstvima dok je prijevoz moguć uz prethodnu najavu i doplatu. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali programi agencije

digital nomads