Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Putevima (pra)starih mitova i religija

Udobno smještena u samome srcu Mediterana, Dalmacija je oduvijek bila izložena utjecajima kultura starog kontinenta koje je vješto uplela u vlastitu. Zađete li hrabro u njezinu unutrašnjost, otkrit ćete bogati svijet starih plemena, njihovih običaja,  mitova  i vjerovanja. Prođite putovima hrabrih Delmata i otkrijte obilježja njihovog načina života u životu lokalnog stanovništva danas, u 21. stoljeću. Otkrijte utjecaje rimske vladavine koja je došla s mora, elemente njezine arhitekture, kulture i religije. Nastavite povijesni slijed i otkrijte slavensku mitologiju koja se širila kopnom i koja se nadomak mora susrela s kršćanstvom te se s njim ispreplela, decentno se otkrivajući u malenim detaljima. Istražite Cetinsku krajinu, ljepotu Poljičke republike, vrijednost i značaj stare Salone te kulturno bogatstvo grada Splita.

istraživanje unutrašnjosti Dalmacije; upoznavanje života starih Delmata; otkrivanje tragove silnog Rimskog Carstva; priče o slavenskim božanstvima; otkrivanje bogatstva prošlosti u svakodnevici 21. stoljeća 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Cetinske krajine; 2. dan: razgled Poljičke republike; 3. dan: razgled Salone; 4. dan: razgled centra Splita; 5. dan: razgled Velog Varoša. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do osam osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3*, 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim automobilom i kombijem. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads