Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Putevima alkarskih vitezova

Tko još ne zna za sinjske Alkare, ponosite ratnike, velikih brkova u sjajnim odorama starima i stotinjak godina? Pođite s nama stazama kojima su u davnini mnogo puta prolazili alkari u ophodnjama ili u obrani od raznih napadača. Osjetite koliko je bilo (i još uvijek je) biti alkar. Umjesto konja koristit ćemo bicikle. Biciklistička staza prolazi po Med Paths stazi kroz Sinjsko polje: Sinj – Otok – Ruda – Grab – Gaz – Trilj. Odmor ćemo imati na OPG-u Jukić kušajući kozji, kravlji ili miješani sir. Slijedi dolazak u Trilj na seosko domaćinstvo Marija Latinac gdje ćemo i noćiti. No, da bi se moderni alkari znali kući vratiti, prije svega ćemo uz lokalnog vodiča upoznati staru gradsku jezgru Sinja i poneki od stotinjak kafića koliko ih ima u centru grada. 

prijevoz iz Splita (trajektne luke) ili zračne luke u Kaštelima do Sinja; razgledavanje stare gradske jezgre Sinja; vožnja biciklističkom stazom koja prolazi po Med Paths stazi kroz Sinjsko polje

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak u Sinj, razgled stare gradske jezgre; 2. dan: vožnja biciklističkom stazom koja prolazi po Med Paths stazi kroz Sinjsko polje (Sinj – Otok – Ruda – Grab – Gaz – Trilj), dolazak u Trilj na seosko domaćinstvo Marija Latinac; 3. dan: povratak u Split ili Kaštela. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od osam do 16 osoba. Smještaj je moguć u Hotelu Alkar u Sinju sa 3* dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads