Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Priroda, kultura i sport u Zagori

Kažu da je ponekad ljepše provesti odmor u manjemu gradu jer će Vas tamošnji stanovnici prihvatiti kao novoga stanovnika. Upravo zato trebate doći u Zagoru, u Sinj i za početak uživat ćete u domaćoj hrani i piću koje nudi buffet Lover. Razgledajte staru gradsku jezgru u pratnji vodiča. Obići ćete crkvu Gospe Sinjske, Pijacu, Alkarske dvore, Muzej Sinjske alke, zbirku franjevačkog samostana, Alkarsko trkalište… Vidjet ćete spomenik Gaju Liberiju te tvrđavu Kamičak. U večernjim satima prošećete ulicama i otkrijete poneki od stotinjak kafića koliko ih ima u Sinju. Drugoga dana očekuje Vas onaj aktivniji dio – biciklistička staza (Med Paths Aequum): Sinj – Suhač – Karakašica – Panj, vožnja čamcem i rafting na relaciji Panj – Bajagić – Han – Otok – Trilj te odmor na otočiću u Bajagiću na rijeci Cetini uz okrjepu i promatranje ptica.

prijevoz iz Splita (trajektne luke) ili zračne luke u Kaštelima do Sinja; razgledavanje stare gradske jezgre Sinja; vožnja biciklističkom stazom; vožnja čamcem i rafting; promatranje ptica

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak u Sinj, razgled stare gradske jezgre; 2. dan: biciklistička staza (Med Paths Aequum): Sinj – Suhač – Karakašica – Panj, vožnja čamcem i rafting na relaciji Panj – Bajagić – Han – Otok – Trilj, promatranje ptica na otočiću u Bajagiću na Cetini; 3. dan: povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od osam do 16 osoba. Smještaj je moguć u hotelu dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads