Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Priče bračkih predaka

Zavirite u tisućljetne priče i legende ovoga kraja preko najstarijeg mjesta Škrip i njegovog Muzeja uja te Muzeja otoka Brača. Nastavite u dvorcima i ostatcima obrambenih zidina kao i šetnjom prirodom koja Vas vodi u rimski kamenolom Rasohe pa sve do mjesta Dol okruženog okolnim spiljama. Džipovima krenite starim austrijskim makadamskim putovima sve do pustinje Blaca i poslušajte nevjerojatnu priču o nastanku tog mjesta do kojega se može doći samo pješke. U šetnji makadamskim puteljcima do Trolokvi, povijesnom pojilištu za životinje, u društvu crnog bora jedinstvene vrste koja uspijeva samo na tim visinama, odmorite u Gažulskoj hladovini, starom pastirskom selu i posluženom ručku najboljih lokalnih jela. Uđite u završnicu istraživanja otoka posjetom gradu Supetru u kojemu je živio i radio Ivan Rendić, najveći hrvatski kipar novijega doba.

posjet Škripu, lokalnim muzejima, rimskom kamenolomu Rasohe; vožnja makadamskim putovima do pustinje Blaca; šetnja do Trolokvi i Gažula uz tradicionalni ručak; životna priča o kiparu Ivanu Rendiću

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet mjestu Škrip, Muzeju uja i Muzeju otoka Brača; 2. dan: Splitska, kamenolom Rasohe, Dol, degustacija kolača hrapaćuša; 3. dan: obilazak Nerežišća i pustinje Blace; 4. dan: šetnja Trolokve – Gažul; 5. dan: Supetar, priča o kiparu Ivanu Rendiću. Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do studenog za grupe od dvije osobe do 24 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i apartmanima dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads