Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

PREDROMANIČKA TRANSVERZALA OTOKA BRAČA

Otok Brač je jedan od najvećih i najzanimljivijih hrvatskih otoka najviše zbog povijest svoje naseljenosti i sakralnih objekata među kojim se izdvajaju predromaničke crkve. Ukoliko istovremeno želite obići i proučiti ostale društvene aspekta i prirodne ljepote otoka Brača, pridružite se ovom programu namijenjenom učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama kojima je povijest Dalmacije od interesa temeljem nastavnog ili stručnog sadržaja. Obići ćete otok Brač po njegovoj širini i posjetit ćete crkvu svetog Duha u Škripu, crkvu svetog Ivana i Teodora u Bolu, crkvu svetog Tudora pokraj Nerežišća, crkvu svetog Vida na Vidovoj gori i na Velom brdu, pustinju Blaca, crkvu sv. Jadre između Nerežišća i Donjeg Humca… I neće Vam biti previše. Jer Brača nikad dosta.

obilazak otoka Brača i posjete crkvama: Sveti Duh u Škripu, Sveti Ivan i Teodor u Bolu, Sveti Tudor pokraj Nerežišća, Sveti Vid na Vidovoj gori i na Velom brdu; pustinja Blaca; Sv. Jadro između Nerežišća i Donjeg Humca

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do četiri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan crkva svetog Duha u Škripu – crkva svetog Ivana i Teodora u Bolu; 2. dan crkva svetog Tudora pokraj Nerežišća – crkva svetog Vida na Vidovoj gori; 3. dan crkva svetog Vida na Velom brdu – crkva sv. Jadre kod Nerežišća. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelima od dvije do četiri zvjezdice i hostelima. Prijevoz se odvija autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads