Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Plovidba tradicijom dalmatinskih otoka

Ploviti srednjodalmatinskim otočjem, uz zvukove brodskog drveta poseban je privilegij. Od Brača, otoka bijeloga kamena, stoljetnih maslina i najmirisnijeg ovčjeg sira te najvrijednijih ljudi, stići ćemo do Hvara, otoka lavande, dobrog vina i jedinstvene UNESCO-ve baštine. Paklinski (Pakleni) otoci u njegovom susjedstvu pravi su biseri rasuti u tirkiznom moru egzotike Mediterana dok je pučinski otok Vis, otok burne prošlosti i ribarske tradicije. Otkrijte zašto i od kada se na ovome otoku igra kriket, kako izgleda Modra špilja, zašto su jastozi ovdje tako ukusni, a cvrčci tako glasni? Šolta je pak otok maslinova ulja, vina i meda. Idealna je za vožnju biciklom. Svaki otok je priča za sebe, tako različit, a opet autentičan… Zaplovite s nama na putovanje svijetom neočekivane raznolikosti i ljepote u samome srcu Europe.

plovidba guletom (drveni jedrenjak); island-hopping na pet otoka, tri lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a (Split, Trogir, Starogradsko polje); kušanje vrhunskih vina i tradicionalnih delicija; vrcanje meda, igranje kriketa, ribolov

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od sedam do četrnaest dana. Okvirni program aktivnosti za sedmerodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak, ukrcaj na brod u Splitu; 2. dan: Brač, Škrip, pustinja Blaca; 3. dan: Hvar, Stari Grad, lokalne vinarije; 4. dan: Vis, vojni tuneli, partija kriketa; 5. dan: plovidba do Šolte, kupanje; 6. dan: Šolta, kušanje maslinovih ulja i meda; 7. dan: Čiovo i Trogir, odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od svibnja do listopada za grupe od osam do 12 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 4i 5 u Splitu dok je prijevoz moguć kombijem, minibusom i guletom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads