Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Otok kulture i avanture

Brač je otok raznolikosti, a njegova ljepota u oku je promatrača. Netko će je pronaći u bogatoj povijesti, nekog će inspirirati izvijanje masline kroz pukotine kamena i slatkoća grožđa u bračkim vinogradima. Istražite s nama miris Mediterana, život težaka, ljepotu kulture… A sve to skrivenim putovima ovoga iznimnoga otoka. Upoznajte raznolikost Brača s našim lokalnim vodičima. Aktivirajte svoja osjetila dok veslate duž južne obale otoka do uvale Blaca i  hikingom do pustinjačkog samostana. Osjetite otok kroz zvuk i miris dok sežemo Vidovoj gori, najvišem vrhu hrvatskih otoka. Biciklirajte kroz zavojite putove dok upijate povijest bračkih naselja, osvježite se tradicionalnim delicijama, čuvanim i spravljenim po starim recepturama naših predaka.

doživljavanje otoka Brača aktivnostima poput biciklizma, kajakinga, hikinga, te off road iskustva džipovima; obilazak naselja Škrip, Nerežišća, Ložišća, Donji Humac, Bobovišća, te simbola Brača Vidove Gore i samostana Blaca

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: off road obilazak i hiking do najvišeg vrha jadranskih otoka; 2. dan: vožnja kajakom JZ obalom do uvale Blaca i hiking do pustinjačkog samostana Blaca; 3. dan: hiking skrivenim putevima maslina i vinograda uz obilaske mjesta Bobovišća, Ložišća i Donji Humac; 4. dan: posjet najstarijem mjestu Škrip i Muzeju uja uz degustacije. Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do studenog za grupe od dvije osobe do 24 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i apartmanima dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads