Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Od starih plemena do modernog doba

Dvije tisuće godina čini se dug period, ali kad kušate specijalitet koji se na ovim područjima servira duže od dvije tisuće godina shvatit ćete da je povijest uvijek aktualna, a pogotovo svježe servirana u Vašemu tanjuru. Svako jelo govori puno o kraju u kojemu se spravlja – reći će Vam sve o zemlji u kojoj rastu namirnice, o klimi u kojoj uspijevaju i o potrebama lokalnih ljudi koji ta jela pripremaju i jedu. Odvest ćemo vas u unutrašnjost Dalmacije da kušate peku – prastaro jelo koje se uz neznatne izmjene namirnica i danas priprema istom tehnikom kao u doba starih Delmata. Potom ćete na otoku Braču, otoku kamena, maslina i ovaca, otkriti tajne ekstra djevičanskog ulja i lokalnih specijaliteta. Nježna nit poslastica otkrit će vam slatku i bogatu povijest Splita i Dalmacije te njihovu vrijednost – kako nekoć tako i danas.

razgled Cetinske krajine uz degustaciju peke; posjet otoku Braču; razgled otoka uz vođenu degustaciju maslinovog ulja; degustacija vina; lokalni specijaliteti; razgled Splita uz degustaciju tipičnih lokalnih slatkiša

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet Cetinskoj krajini i degustacija peke; 2. dan: otok Brač, degustacija maslinovog ulja, vina i lokalnih specijaliteta; 3. dan: Split, razgled grada s lokalnim vodičem i degustacija deserata te show cooking uz chefa poznatog splitskog restorana. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do osam osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim vozilima, kombijima, gliserom ili trajektom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads