Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

NA KLIŠKOJ VISINI – KLIS ETNO

Sanjajte očima širom otvorenima. Dođite na gastronomsko etnoiskustvo u Klis. Ovo iznimno atraktivno odredište dobre hrane za domaće i strane turiste okruženo planinama i netaknutom prirodom u neposrednoj blizini Splita, slavi tradiciju i arhitekturu te način života u dalmatinskoj Zagori u prošlim stoljećima, što je izvrsna kombinacija prošlih dana i današnjeg vremena. Posjećuju ga ljubitelji dobre gastronomije, ljudi koji traže odmor i bijeg od svakodnevice.
Uđite u svijet Dalmacije kakav je nekada bio i otkrijete svijet pun mitova o prošlim vremenima, mir i davno zaboravljene tradicije koje su zaustavljene u vremenu i prostoru. Vječna igra kamena i zelenila čini ga svijetom mira, iskonske čistoće i netaknute prirode. Ovdje će oči i duša pronaći odmor, čovjek postaje plemenit, ali mudriji, slušajući zvukove planine dok uživate u lokalnoj gastronomiji.

razgled grada Splita, odlazak na tržnicu; okusi jela i pića naših starih; priprema kruha pod pekom; poludnevna kulinarska radionica sa šest sljedova i osobnim kuharom; priprema tradicionalnih dalmatinskih jela


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan posjet selu i njegovim sadržajima; 3. dan odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. travnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do 15 osoba. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads