Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Muzeji Dalmatinske zagore

Dalmatinsku zagoru vjerojatno poznajete po njenim gradićima i mjestima, kršu, Alki ili imotskim jezerima, ali koliko znate o muzejima Dalmatinske zagore? Dalmatinska zagora područje je iznimno bogate povijesti i kulture. Tijekom prošlosti nalazila se na sudaru mnogih kultura, vjera i vojska. Ovo područje dalo je i mnoge velikane umjetnosti, posebno pisane riječi, pjesnike i prozaike. Tragovi te bogate baštine u Dalmatinskoj zagori vidljivi su na svakom koraku, u crkvama, samostanima, utvrdama, starim gradovima i selima te u bogatstvu usmene predaje. No, postoje mjesta gdje su kultura i povijest zgusnuti kao nigdje drugdje. To su muzeji! Premda nisu nadaleko poznati, muzeji Dalmatinske zagore kriju mnoge tajne koje uz ostale ljepote ovaj kraj čine izuzetnom destinacijom.

upoznavanje kulture i povijesti Dalmatinske zagore, posjet Trilju i Muzeju triljskog kraja, posjet Sinju i Muzeju Cetinske krajine, posjet Imotskom i Zavičajnom muzeju Imotski, posjet tvrđavi Klis

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do šest dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Trilj, Muzej triljskog kraja i okolica Trilja s plovidbom po Cetini; 2. dan: Sinj, Muzej Sinjske alke uz obilazak starog grada; 3. dan: Imotski i Zavičajni muzej Imotski te obilazak Modrog i Crvenog jezera; 4. dan: tvrđava Klis uz interaktivni performans „Živa povijest tvrđave Klis“. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3* i 4* ili hostelima dok je prijevoz moguć autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i svim svjetskim jezicima, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads