MEDITERANSKO BILJE U GASTRONOMIJI DALMACIJE
Nigdje planina i more nisu tako dramatično povezani kao u srednjoj Dalmaciji. Planine koje se nadvijaju nad obalnim rubom oduvijek su bile prepreka za komunikaciju s unutrašnjošću. Putovi isklesani u živoj stijeni služili su za transport soli, čija je cijena bila poput zlata, i vina koje je othranilo naraštaje. No, planine su pružale i pomoć u čuvanju hrane tijekom ljetnih mjeseci nudeći led iz bezbroj špilja, kao i neograničene količine zaliha samoniklih biljaka koje su omogućile razvoj specifične mediteranske kuhinje na ovim prostorima. Kao što su se, u stvarnoj povijesti gastronomije Dalmacije, ove dvije krajnosti ispreplele, tako ćete i vi u ovoj turi doživjeti dvije krajnosti. Upoznat ćete planine i njihovu ljepotu, ali i surovost, kao i sva bogatstva flore i faune. Na obali ćete to iskoristiti u kuhinji, baš kao što su činili i naši stari.
dva dana na planinama u okolici Splita; posjet Parku prirode Biokovo; stručno vođenje vodiča-planinara; posjet etnoselu Kokorići i vinariji u Vrgorcu, priprema puža s ljutikom i mišance
Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 3 do 8 dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan boravak na planini; 3. dan boravak na planini; 4. dan etnoselo Kokorići i vinarija u Vrgorcu; 5. dan Split i razgled grada s posjetom tržnici; 6. dan Klis, radionica kuhanja; 7. dan Brač; 8. dan povratak. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. travnja do 31. listopada za grupe od minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u planinarskom domu ili u privatnom smještaju u planinskoj kući 2-3* ili u hotelu 3-5* s mogućnošću organiziranja aktivnost na bazi jednodnevnih izleta, dok je prijevoz moguć isključivo našim kombi vozilima. Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne
Priče iz srca