Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Kuhajte i biciklirajte – staze zdravlja

Ima li išta ljepše od dana provedenog u prirodi, aktivno vozeći bicikl, uz povremeno zaustavljanje radi branja šparoga i ostalog bilja koje kasnije spremite u ukusno jelo i… pojedete? Upravo tako zamišljate idealan odmor? To Vam i nudimo! Vozeći se stazama Marjanske šume naučit ćete o raznolikosti biljaka koje ovdje rastu i koristima koje donose ljudskom zdravlju. Tradicionalni duh ovoga kraja upoznat ćete kod Matejuške, „ribarskog mula“. Tržnicu ćete naučiti zvati „peškarijom“ i „pazarom“. Ono čega nema na tržnici, pokupit ćete uz more. Motar raste iz kamena i svojim kiselkasto-gorkim okusom, ispunjenim mirisom mora i eteričnih ulja, poznat je i kao dalmatinska alga. Uz pomoć stručnjaka biljke ćemo zajedno s Vama pripremiti u nezaboravno i zdravo jelo. Mali suvenir za kraj uvijek će probuditi sjećanje na dan proveden s pravim hrvatskim kuharom.

vožnja biciklom po park-šumi Marjan i okolici; skupljanje biljaka; obilazak tržnice i kupnja uz profesionalnog kuhara; kuhanje objeda; pričanje tradicijskih priča ovoga kraja

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak u Split; 2. dan: doručak, program Kuhajte i biciklirajte; 3. dan: doručak, check-out. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 31. svibnja za grupe od dvije osobe do sedam osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju sa 3 i 4 zvjezdice u srcu Dioklecijanove palače. Cijena uključuje: namirnice za kuhanje, iznajmljivanje bicikla, vodiča, prijevoz do mjesta kuhanja, profesionalnog kuhara, mali suvenir. Prijevoz je moguće organizirati uz nadoplatu. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit je moguće i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući, stoga Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads