Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Još jedno lice Splita

Nakon što upoznate poznatu carsku palaču imat ćete priliku upoznati i drugu stranu Splita, nastalu kad je Rimsko carstvo već pripalo prošlosti. Nadomak centra, skriven, a naočigled svima, nalazi se Veli Varoš. Nekoć predgrađe velikoga grada, a sada dio njegovog centra, Varoš nudi potpuno drugačiju priču od one o moćnom rimskom caru i gordom srednjovjekovnom plemstvu. Ovaj gradić unutar grada ima svoju povijest, svoju snagu i svoja pravila koja su istkana u suživotu mnogobrojnih generacija težaka i ribara. Pučka arhitektura, umjetnost, crkvice i bratovštine samo su mali dio priče o životu u živopisnom Varošu. Saznat ćete povijest njegovog nastanka i razvoja, običajima koji su vladali nekoć, a neki postoje i danas. Saznat ćete kako se gradilo, živjelo, jelo i pilo, ali i gladovalo, pa ipak slavilo tijekom mnogih stoljeća njegove povijesti.

obilazak Dioklecijanove palače, vođena tura ulicama Velog Varoša, obilazak crkvica i kapelica (crkva sv. Križa, sv. Mikule, sv. Luke), posjet galerijama lokalnih umjetnika, degustacija lokalnih specijaliteta

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Dioklecijanove palače i večera u lokalnom restoranu; 2. dan: obilazak Velog Varoša i vođena degustacija lokalne hrane i vina; 3. dan: razgled galerija lokalnih umjetnika i tečaj slikanja s lokalnim umjetnikom. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do osam osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim automobilom i kombijem. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads