Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Gastro dive Dalmacije

Smještena u srcu Mediterana Dalmacija stoljećima njeguje najzdraviji način prehrane koji je pod zaštitom UNESCO-a od 2013. godine. Puna povrća i plodova mora, obilato začinjena ekstra djevičanskim maslinovim uljem, hrana spremljena u kuhinji dalmatinskih dama, redovito mami osmjehe na lica svih koji je imaju prilike kušati. Kuhat ćete uz lokalnu umjetnicu koja će Vam otkriti boje tržnice i ribarnice te Vas ugostiti u svom domu u šarmantnim Kaštelima, ali i naučiti kako spremiti odličan obrok. Poseban doživljaj Splita dobit ćete nakon što Vas lokalni vodič provede njegovim ulicama. Na kraju ture dočekat će Vas šefica lokalnog restorana i pred Vama pripremiti slastan obrok. Potom Vas vodimo na otok Brač, poznat po kamenu i maslinama, gdje ćete kušati lokalne delicije spravljene od namirnica ubranih direktno iz vrta vlasnice restorana.

razgled tržnice i ribarnice; posjet Kaštelima i cooking class s lokalnom umjetnicom; razgled Splita u pratnji vodiča i show cooking s šeficom popularnog restorana; razgled otoka Brača i ručak u lokalnom restoranu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet tržnici i ribarnici, posjet Kaštelima i cooking class s lokalnom umjetnicom; 2. dan: razgled grada Splita i show cooking u popularnom restoranu; 3. dan: razgled otoka Brača i ručak u poznatom otočkom restoranu. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do šest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim vozilima, kombijima, gliserom ili trajektom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads