Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Fyaka tour

Malo vožnje biciklom, malo pješačenja, puno dobre hrane i vina, dostizanje uzvišenog stanja uma i tijela u kojemu ne postoje niti jučer niti sutra, već samo sada i ovdje… Kao ponosni domaćini povest ćemo Vas slikovitim krajolicima Makarske rivijere i njezine grandiozne planine Biokovo koja obiluje bogatim biljnim i životinjskim vrstama i ima najljepši zalazak sunca na svijetu (ne vjerujte Hemingwayu!). Upoznat ćete kršno i vinogradima rodno Zabiokovlje koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Šetnjom kroz stare dalmatinske zaseoke imat ćete priliku upoznati pokojeg preostalog stanovnika, tradiciju i način življenja kakav je nekada bio. Vodimo vas i uz prelijepi kanjon smaragdno zelene Cetine gdje ćemo se spuštati sve do njenoga ušća i povijesno bogatoga grada Omiša.

upoznavanje s tradicijom maslinarstva i uljarstva u Podgori; tradicija proizvodnje pršuta u Vrgorcu; upoznavanje opojnih tradicionalnih sorata vina, proizvodnje eteričnih ulja; izrada dalmatinske pite soparnika

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do šest dana. Okvirni program aktivnosti za šesterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Podgora; 2. dan: foto penjanje po Biokovu; 3. dan: Vrgorac, posjeta poljoprivrednim gospodarstvima s pršutom i vinarijama; 4. dan: obilazak omiškoga kraja, kušanje tradicionalne pite soparnik; 5. dan: obilazak maslinika i uljare te kušaonice maslinovog ulja u Podgori; 6. dan: slobodno vrijeme za razgledavanje Makarske i odlazak kući. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od četiri osobe do 45 osoba. Smještaj je moguć u hotelu sa 3* i 4* dok je prijevoz osiguran od strane organizatora. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali programi agencije

digital nomads