Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Divota iz vinske čaše

Kamena ljepotica prošarana krhkim nitima obradive zemlje, Dalmacija nudi fascinantan izbor autohtonih sorata vina. Vina su to kojima treba pristupiti kao da kušate vino prvi put u životu, otvorenog srca i uma, te im dozvoliti da u Vama stvore drugačije senzacije od svih do sada, nove osjećaje i posebna sjećanja. Uzgoj vinove loze na ovim područjima datira još iz doba procvata stare Grčke, u davna stoljeća prije nove ere. Tada stvorena navika ispijanja vina prisutna je u svakodnevici svih Dalmatinaca, prenoseći tako stare navike u sadašnjost. Na ovoj turi krenut ćemo s upoznavanjem Dioklecijanove palače te lagano slijediti tragove vina u prošlosti i sadašnjosti Splita i Dalmacije. Nakon carske priče i vina otkrit ćemo priču težaka i ribara pa nazdraviti vinom u njihovom stilu. Živjeli!

razgled carske palače uz lokalnog vodiča; vođena degustacija vina; posjet Velom Varošu te prezentacija i degustacija vina; odlazak u Kaštela i posjet nagrađivanom lokalnom vinaru te kušanje vina

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Dioklecijanove palače s lokalnim vodičem uz degustaciju vina; 2. dan: razgled Velog Varoša s lokalnim vodičem uz vođenu degustaciju vina; 3. dan: posjet Trogiru i Kaštelima te nagrađivanom lokalnom vinaru, degustacija vina i lokalnih specijaliteta. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do šest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim automobilima i kombijima visoke kategorije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads