Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Zabava, kultura, aktivnosti…

Bilo da volite aktivni odmor, uživate u vrhunskim koncertima, izložbama i baletu ili u veselom noćnom provodu, sve to će vam pružiti Split, jedna od najbrže rastućih city-break destinacija u Europi. U vašem kraćem ili dužem boravku uživat ćete u kulturi, opuštanju na plažama, večernjim zabavama, izletima, koncertima i spektakularnim događanjima.

Najčešći izbor za city-break putovanja je Split kao najveći grad na hrvatskoj strani Jadrana i metropola Srednje Dalmacije, koji pruža izvanredne mogućnosti sadržajnog, aktivnog, atraktivnog i zabavnog odmora. Velike su mogućnosti i za brojne izlete u okolicu Splita, od povijesnog grada Trogira i Salone preko Kaštela do Solina, Omiša, Makarske rivijere i zaleđa. Zračna luka Split jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj, povezana je od proljeća do kasne jeseni izravno s više od stotinu europskih gradova.

Velike su mogućnosti i za brojne izlete u okolicu Splita, od povijesnog grada Trogira i Salone preko Kaštela do Solina, Omiša, Makarske rivijere i zaleđa. Zračna luka Split jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj, povezana je od proljeća do kasne jeseni izravno s više od stotinu europskih gradova.

NE PROPUSTITE

– Uživati u nekoj od opera, opereta ili koncerata Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu ili njihove izvedbe na povijesnim trgovima grada

– Kairos- bog sretnog trenutka, čeka na vas u Trogiru, poznatom kao Grad sretnog trenutka. Priča je to o grčkom božanstvu Kairosu koji se pojavljuje jednom u životu, dajući čovjeku mogućnost da ga „uhvati za čuperak“, a njegov reljef iz 4. stoljeća pronađen je u trogirskoj palači. Original se čuva u trogirskom Benediktinskom samostanu sv. Nikole. 

– Kliška tvrđava predstavlja jednu od najistaknutijih utvrda u Hrvatskoj. Slavu je stekla u doba osmanlijskih ratova kad se sa svojim uskocima odupirala pokušajima osvajanja, sve dok tvrđava nije 1537. godine pala u osmanlijske ruke. Klis i njegova tvrđava svake godine u srpnju oživljavaju povijesne bitke između uskoka i osmanlijske vojske.

– Park-šuma Marjan jedan je od simbola grada Splita i njegova zelena pluća koja pružaju izvrsne mogućnosti za jogging, trčanje, rekreaciju i uživanja u hladovini i šetnji šumom. S Marjana se pruža spektakularan pogled na grad i sve dalmatinske otoke.

POSJETITE

– u Splitu najstariji Arheološki muzej u Europi koji djeluje već 200 godina, Muzej grada Splita, Riznicu katedrale Svetog Dujma, Galeriju Meštrović, Muzej sporta

– u Trogiru katedralu Svetog Lovre i Kulu Kamerlengo

– u Kaštelima Muzej grada Kaštela u dvorcu Vitturi

– u Solinu arheološki park Salona 

– u Omišu Kuću sretnog čovjeka i tvrđavu Fortica

digital nomads