Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Zelena oaza mira i aktivnosti

Turizam Dalmatinske zagore nudi vam boravak u eko-etno selima ili uz pitome obale rijeke Cetine, uživanje u obilasku i aktivnostima u Parku prirode Biokovo, Imotskim jezerima, Sinjskim ili Vrgoračkim poljima, pretvarajući vaš odmor u nezaboravan doživljaj.

Blistava skrivena mjesta koja su u svojoj skromnosti daleko od tokova suvremenog turizma, koja čuvaju tajne, legende, tradiciju, nedirnutu ljepotu uz prirodnu ravnotežu ljudi koji žive u suglasju s prirodom poštujući zakonitosti održivog turizma.

Autohtone kuće, eko-etno sela, ali i vrhunske vile za smještaj s bazenima, polja u srcu netaknute prirode osigurat će vam bijeg od svakodnevice i ponuditi vam adrenalinske doživljaje.

Osjetite autohtonu gostoljubivost u jedinstvenom prirodnom okruženju koje svjedoči tradiciju i nasljeđe, ali nudi i već zaboravljene mirise i okuse domaćeg, uzgojenog, odnjegovanog svega nekoliko stotina metara dalje na poljima, u vinogradima i vrtovima naših domaćina.

Otkrijte povijest zapisanu u srednjevjekovnim nadgrobnim spomenicima „stećcima” kraj Imotskog, ali i u eko-etno selu Kokorići kraj Vrgorca.

digital nomads