Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Potezanje Mrduje

Otoci Brač i Šolta udaljeni su svega 800 metara, međutim nepostojanje brodske veze između njih učinilo ih je još udaljenijim. Potezanje Mrduje koje se tradicionalno održava svake godine zadnjega vikenda u srpnju jedan je od načina da se ovi otoci povežu i približe. Manifestacija se traje dva dana, a završna fešta svake je godine na drugom otoku. Na Potezanju sudjeluju limene glazbe, klape, kulturno-umjetnička društva i udruge sa Šolte i Brača, kao i mnogobrojni otočani ovih dvaju otoka svojim brodicama. Dva dana godišnje direktna brodska veza između Brača i Šolte stanovnicima otoka i gostima, pruža priliku da posjete onaj drugi otok i upoznaju ga, a sve to u cilju obogaćivanja turističke ponude obaju otoka. Sudjelujte i Vi te povucite otočić Mrduju. Možda Vam se svidi pa se odlučite vratiti sljedeće godine na još jedno Potezanje.

odlazak na Mrduju; doživljaj momenta potezanja Mrduje između Šoltana i Bračana; sudjelovanje u pučkoj fešti u Stomorskoj odnosno u Milni; poklon – majica s natpisom Potezanje Mrduje

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: odlazak na Mrduju u subotu poslijepodne i doživljaj trenutka potezanja Mrduje između Šoltana i Bračana; 2. dan: pučka fešta u Stomorskoj, odnosno u Milni; 3. dan: slobodno vrijeme za odmor i kupanje. Aranžman se može realizirati samo jednom godišnje i to zadnji vikend u mjesecu srpnju, za pojedince ili grupe od 2 osobe do 20 osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju kategoriziranom sa 3* ili 4* dok je prijevoz moguć brodom-transferom ili iznajmljenom brodicom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na upit i na ruskom jeziku. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads