Povratak u prošlost

Pustinja Blaca prirodni je spomenik jedinstven ne samo na Braču već i na cijeloj hrvatskoj obali. Začetak pustinje bila je kamenjem pregrađena pećina – prvo sklonište poljičkih svećenika. Ugodnom šetnjom spuštamo se do samostana i muzeja čiji inventar uključuje i vrijednu astronomsku zbirku posljednjeg pustinjaka. S Vidove gore, najvišeg vrha otoka Brača, pruža se predivan pogled na Zlatni rat, susjedne otoke i obalu, a ponekad pogled seže i do Italije. Škrip je najstarije naselje na otoku, osim razgleda mjesta idemo u obilazak Muzeja otoka Brača. U Muzeju uja gosti će imati prigodnu prezentaciju i predavanje o maslinarstvu kao i cjelokupnom tradicionalnom procesu prerade maslinovog ulja. Uživat će u vrhunskim delicijama poput maslinovog ulja, pašteta od zelenih i crnih maslina, slanih inćuna, kapara, ovčjeg sira, marmelade i domaćeg vina.

Obilazak jedinstvene pustinje i muzeja s vrijednom astronomskom zbirkom; odmor na Vidovoj gori, najvišem vrhu Brača s prekrasnim pogledom; posjet Muzeju otoka Brača i Muzeju ulja te uživanje u domaćim proizvodima

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak na Brač, smještaj u Postirama; 2. dan: odlazak u pustinju Blaca, razgled samostana i muzeja, odmor na Vidovoj gori uz prekrasan pogled; 3. dan: obilazak Škripa, posjet Muzeju otoka Brača i Muzeju ulja uz degustaciju; 4. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. svibnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do 15 osoba. Smještaj je moguć u hotelu sa 3*ili 4* ili u apartmanima, dok je prijevoz moguć automobilom, kombijem ili mini busom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Brač

AGENCIJA

Kartolina

ADRESA

Strančica 3, 21410 Postira

TELEFON

+385 99 814 5347

Visit us on instagram