Jedinstveni doživljaj Uskrsa na Hvaru

Punih pet stoljeća Hvarani na poseban način proslavljaju Uskrs – procesijom Za Križen. Riječ je o jedinstvenom obredu osobite pobožnosti te izrazu vjerskog i kulturnog identiteta stanovnika središnjeg dijela otoka Hvara koji se razvio iz procesije koja se održala kao znak pokajanja nakon što je, u jeku društvenih previranja na otoku 1510. godine, uoči same bune hvarskih pučana, jedan mali križ u gradu Hvaru čudom proplakao krvavim suzama. Jedinstveni doživljaj Uskrsa na Hvaru učešćem u procesiji Za Križen – upisanoj na UNESCO-ovoj reprezentativnoj listi nematerijalne baštine svijeta uključuje posjet župnim crkvama koje sudjeluju u procesiji (Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj, Vrboska). Pođite s nama u procesiju i osjetite duh čistoće koji nosi Uskrs na Hvaru.

Sudjelovanje u procesiji Za Križen; hodanje u duljini 25 km za 8 sati; posjet i razgled Hvara; posjet župnim crkvama koje sudjeluju u procesiji (Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj, Vrboska)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća učešće u Procesiji, organizirani posjet gradu Hvaru s razgledom te svim župnim crkvama iz kojih ide procesija ukrug (Pitve, Vrisnik, Svirče, Vrbanj, Vrboska). Aranžman se može realizirati samo jednom godišnje za vrijeme uskrsnih blagdana za grupe od 12 do 40 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i pansionima sa 3* i 4* kao i transferi pri dolasku i odlasku od trajektne luke do hotela. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima (ruski). Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Hvar

AGENCIJA

M-Travel Tourist Service

ADRESA

Veli Dolac 15, 21 432 Stomorska

TELEFON

+385 99 44 88 077 

Visit us on instagram