Izgubljene sorte Dalmacije

Uzmemo li u obzir da su najvrednije sorte grožđa one autohtone, Dalmacija je jedna od najznačajnijih vinskih riznica. Naime, ovdje se može naći čak stotinjak drevnih vrsta koje su nakon stoljeća i stoljeća uzgoja na istoj lokaciji, preuzele određene specifične karakteristike koje nikako nije moguće reproducirati. Riječ je o pravom bogatstvu u trsovima. No, neke od starih vrsta tijekom vremena gotovo su nestale iz sjećanja. Srećom, danas ima sve više vinara koji odlučuju revitalizirati vrijedne izgubljene sorte i tako ih ipak otrgnuti zaboravu. To ni u kojem slučaju nije lak posao. Mnogo je truda, upornosti i napora potrebno kako bi se vratila jedna izgubljena sorta pa se u to upuštaju samo najveći stručnjaci i pravi zaljubljenici u vina. Ovaj program otkrit će vam njihov svijet – svijet izgubljenih sorata.

Potraga za izgubljenim vinskim sortama Dalmacije; predstavljanje i kušanje vina proizvedenih od autohtonih vrsta grožđa, stoljećima uzgajanih u dalmatinskim vinogradima; edukacija o načinima degustacije i izbora vina

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od šest dana. Okvirni program aktivnosti za šesterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Omiš; 2. dan: vinska radionica „Izgubljene sorte Dalmacije“ pod mentorstvom sommeliera; ručak u kanjonu Cetine; 3. dan: Šibenik i NP Krka, vinarija u Skradinu; 4. dan: Split, degustacija maslinova ulja; 5. dan: Imotski, Modro i Crveno jezero, degustacija vina autohtone sorte u Vrgorcu i Imotskom; 6. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelu s 3, 4 i 5* ili privatnom smještaju dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Omiš, Cetina, Split, Imotski, Vrgorac

AGENCIJA

Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram