Brač na gurmanski način

Na sjeveru Brača na strmom proplanku smjestilo se Ložišće. Zvonik crkve sv. Ivana i Pavla dominira mjestom. Na putu prema Ložišćima u vrhu Velikog dolca kojim je nekada tekla rijeka, sagrađen je most za vrijeme posjete cara Franje Josipa Braču, pa ga Bračani od milja i zovu most Franje Josipa. Nerežišća su jedno od manjih naselja na otoku, ali bogato prirodnim fenomenima. Borić na krovu crkvice sv. Petra spomenik je prirode star 200 godina. Na osami između vinograda i maslinika čeka nas gozba u obiteljskom restoranu – meso pod pekom. Eko-etno selo Dol smjestilo se u dubokoj dolini u unutrašnjosti otoka. Na samome ulazu nalaze se špilje od zrnatog kamena hrapoćuša po kojemu je autohtoni kolač i dobio ime. U lokalnoj konobi poslužit će Vam brački vitalac, specijalitet poznat u svijetu visoke gastronomije.

Upoznavanje s ljepotama zapadne strane otoka; razgledanje zvonika i crkve poznate po boriću na krovu; tradicionalni ručak u restoranu okruženom prirodom; posjet eko-etno selu Dol; obilazak i ručak u lokalnoj konobi

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak na Brač, smještaj u Postirama ; 2. dan: istraživanje zapadne strane otoka, ručak u restoranu; 3. dan: posjet eko-etno selu Dol poznatom po hrapoćuši i domaćim specijalitetima, obilazak sela i ručak u lokalnoj konobi; 4. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. svibnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do 15 osoba. Smještaj je moguć u hotelu s 3ili 4 ili u privatnim apartmanima dok je prijevoz moguć automobilom, kombijem ili minibusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Brač

AGENCIJA

Kartolina

ADRESA

Strančica 3, 21410 Postira

TELEFON

+385 99 814 5347

Visit us on instagram