13. LJETNE ČARI KLASIČNE GLAZBE

Od 11. lipnja do 20. rujna 2024.

Ljetne čari klasične glazbe dugogodišnji je ljetni festival splitske glazbene mladeži koji je postepeno prerastao u važan kulturni događaj u gradu Splitu. 🎼🎻

Cilj festivala je upotpuniti koncertnu i kulturnu ponudu grada Splita u ljetnim mjesecima te građanima i njihovim gostima pružiti vrhunske glazbene doživljaje u ambijentalnim prostorima u srcu Splita. 🎶

Kao i prethodnih godina, i u ovogodišnjem, trinaestom izdanju, festival se koncepcijski nastavlja na prvu bitnu odrednicu – suradnju s mladim glazbenicima. Osim navedene, festival njeguje i međunarodnu kulturnu suradnju te ove godine ostvaruje suradnju s umjetnicima iz Austrije, Slovenije, Kanade i Norveške.

Program je započeo 11. lipnja nastupom Danijele Kos, nagrađivane komorne glazbenice i violončelistice, u Staroj gradskoj vijećnici.

Program se izvodi od sredine lipnja do kraja rujna, uz održavanje osam koncerata, šest u podrumima Dioklecijanove palače, a dva u novouređenoj Staroj gradskoj vijećnici kojom upravlja Muzej Grada Splita.

🎶 Gitarist Mak Grgić idući je glazbenik koji će nastupiti u Staroj vijećnici 20. lipnja 2024.

Hillary Karuza na violenčelu nastupit će 4. srpnja u podrumima Dioklecijanove palače, 11. srpnja na istoj lokaciji nastupiti komorni sastav Ensemble Illyrica / violina, viola, flauta i gitara, dok će 18.7. s početkom u 20 sati nastupiti Ansambl Celeste.

LOKACIJA

Split

DATUM

11. 06.-20.9.

Visit us on instagram