Tragovima omiških gusara

U ovom izletu, u kojem uživa i mlado i staro, tragovima omiških gusara otkrivamo gdje se skrivalo njihovo blago. Nisu svi gusari tragali za zlatom. Omišanima je blago bilo nadohvat ruke. Izlet započinje pogledom s gusarske utvrde Mirabela, a završava u njihovom skrovištu u srcu kanjona rijeke Cetine. Prirodno okruženje omiške stine, Cetine i mora nudilo je bezbroj mogućnosti. Ono što su gusari odabrali kao svoje specijalitete, Vama je i danas dostupno u restoranu Kaštil Slanica. Gusarska plata sastavljena od pohanih žaba, brujeta od jegulje, zelene manistre s plodovima mora, crnog rižota od sipe i spuža spravljenih na seljački način, s dodatkom domaćeg kruha ispod peke i kapljicom crnog vina iz omiškog vinogorja, spoj je povijesti i tradicije, bogatstvo koje okusima spaja sadašnjost i prošlost, a Vama je ponuđeno.

Šetnja kroz gusarsku povijest grada završava gusarskom gozbom – tradicionalno pripremljena jela omiškog kraja u kojima su stoljećima prije uživali nadaleko poznati omiški gusari

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Omiš; 2. dan razgled grada uz turističkog vodiča; vožnja brodicom po Cetini; gusarski ručak u restoranu Kaštil Slanica; 3. dan: odlazak iz Omiša. Aranžman se može realizirati u periodu od ožujka do studenog ili tijekom cijele godine ukoliko ne uključuje vožnju brodicama, za grupe od dvije osobe do 200 osoba. Smještaj je moguć u pansionu Radmanove mlinice s tri zvjezdice, kao i u hotelskom s tri ili četiri zvjezdice te u privatnom smještaju s tri zvjezdice. Prijevoz je moguć u vlastitom aranžmanu pri dolasku i odlasku iz destinacije, dok je odlazak na izlet moguć u vlastitom aranžmanu ili u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom i ruskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Omiš

AGENCIJA

Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram