Tečaj klapskog pjevanja

„Klapa je krug kojemu je središte u Omišu“, tako kažu koji znaju, stoga ne postoji mjesto koje će Vas bolje uvesti u svijet klapske pjesme. UNESCO ju je prepoznao i uvrstio na popis nematerijalne kulturne baštine. Omiš će Vam najbolje dočarati kako je nastala klapska pjesma. Prijatelji su se nalazili u konobi i pjevali a capella, način karakterističan za dalmatinsku klapu. S vremenom se ta pjesma prenijela na omiške ulice i trgove, a danas više ne poznaje granice. Međutim, klapa nije samo način pjevanja, klapa je druženje, prijateljstvo, osjećaj pripadanja, Dalmacija. Klapa je način života s kojim ćemo Vas rado upoznati. Otkrit ćemo Vam i tajne ponosnog, malog gradića smještena na spoju mora, rijeke i planine – Omiša i povesti Vas u posjet UNESCO-ovim gradovima Splitu i Šibeniku te NP Krka.

Tečaj klapskog pjevanja (UNESCO) uz upoznavanje s nastankom, običajima i tradicijom klapske pjesme; uživanje u tradicionalnim dalmatinskim jelima; obilazak Omiša, Splita i Šibenika (UNESCO); izlet u NP Krka

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak; 2. dan: tematski razgled Omiša, izložba dalmatinskih klapa, konoba, tečaj klapskog pjevanja; 3. dan: Split; 4. dan: tečaj klapskog pjevanja; 5. dan: Šibenik, NP Krka; 6. dan: tečaj klapskog pjevanja, sudjelovanje na probi klape; 7. dan: tradicionalna dalmatinska večera uz nastup lokalne klape; 8. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu tijekom cijele godine za grupe od četiri osobe do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelu sa 3, 4 i 5* i privatnom smještaju dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Omiš

AGENCIJA

Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram