Stazama bijeloga zlata u Dalmaciji

Tijekom povijesti solane i sol uvelike su utjecali na razvoj gospodarstva Hrvatske koja je upravo zbog trgovine solju bila jedno od trgovačkih središta ove regije. Danas se u solanama u Ninu, na Pagu i u Stonu sol još uvijek proizvodi na tradicionalan, prirodan i ekološki način – sinergijom Jadranskoga mora, dalmatinskog sunca i vjetra te vrijednih ljudskih ruku. Stoga i ne čudi da je produkt vrhunska sol specifičnog okusa, koja opušta i liječi. Začinite svoj život nezaboravnim iskustvom! Krenite slanim cestama Dalmacije i otkrijte koje sve tajne krije „bijelo zlato“. Saznajte i isprobajte kako se u solanama bere sol već stoljećima. Iskusite lokalne gastronomske specijalitete i vina kojima sol iz zemlje i zraka definira specifičan okus. Pogledajte kako je izgledala postaja za trgovinu solju Slanica i saznajte što sve nudi Muzej soli.

Istraživanje putova soli doživljajem specifičnoga krajolika glavnih postaja hrvatskih solana; upoznavanje lokalnih gastronomskih specijaliteta u kojima je sol jedan od glavnih sastojaka; kušanje vina iz slanijeg podneblja

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak; 2. dan: razgled Dubrovnika; 3. dan: Ston, solana, farma kamenica; 4. dan: Split, degustacije; 5. dan: Omiš, vožnja kanjonom rijeke Cetine, obilazak Kaštil Slanice – trgovišta solju iz 16. stoljeća, danas restorana; 6. dan: NP Krka, Zadar, Muzej antičkog stakla; 7. dan: Nin, Muzej soli, degustacija; 8. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do 150 osoba. Smještaj je moguć u hotelu s 3, 4 i 5* ili privatnom smještaju dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Split, Cetina, Omiš

AGENCIJA

Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram