Priprema soparnika u restoranu Kaštil Slanica

Od 12. do 14. stoljeća sigurno utočište omiških gusara, od 14. stoljeća postaja za trgovinu solju, a danas spomenik kulture iz 16. stoljeća i restoran. Sve je to Kaštil Slanica. Smješten u srcu kanjona rijeke Cetine, s prekrasne rijeke, bijelog kamena i Otoka ljubavi, Kaštil Slanica svoju gastronomsku ponudu bazira na jelima iz Cetine, iz mora i omiške stine. Soparnik je jelo tradicionalno vezano za Poljičku Republiku. S vremenom se prenosi i na zaleđe Omiša. Danas se nalazi na popisu UNESCO-ve nematerijalne kulturne baštine, a njegova je priprema prava kulinarska svetkovina. Najčešće se pripremao uoči crkvenih blagdana. Iako u osnovi jednostavan u sastojcima, danas se u nekim mjestima dodaju orasi, suvice i sl. Soparnik kojeg pripremamo u našem restoranu blizak je izvornom, slanog je okusa iza kojeg najbolje pristaje jako crno vino omiškog vinogorja.

Kulinarska radionica pripreme soparnika odvija se u izvornim uvjetima, na kominu uz pucketanje vatre i miris dima; mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i one male tajne pripreme, čiji rezultat ostaje u sjećanju

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Omiš; 2. dan kulinarska radionica pripreme i pečenja soparnika; degustacija soparnika; ručak u restoranu Kaštil Slanica; 3. dan: odlazak iz Omiša. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do 50 osoba. Smještaj je moguć u pansionu Radmanove mlinice s tri zvjezdice, kao i u hotelskom s tri ili četiri zvjezdice te u privatnom smještaju s tri zvjezdice. Prijevoz je moguć u vlastitom aranžmanu pri dolasku i odlasku iz destinacije, dok je odlazak na izlet moguć u vlastitom aranžmanu ili u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom i ruskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Omiš

AGENCIJA

Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram