Priča o Zinfandelu

Iako enološki svijet nije općepoznat kao mjesto gdje se odvijaju velike avanture, priča o otkriću podrijetla zinfandela toliko je uzbudljiva da bi se po njoj mogao snimiti dobar film. Otkrit ćemo Vam koji bi bio kraj: nakon godina istraživanja i DNA testiranja vinove loze širom svijeta, dokazano je da je zinfandel zapravo autohtona hrvatska sorta tribidrag poznata barem od 15. stoljeća. Ostatak priče, od toga kako je sve počelo, do veze između američkog zinfandela, omiškog pribidraga, kaštelanskog crljenka i dalmatinskoga tribidraga možete saznati tijekom ovoga programa. Istovremeno ćete imati priliku kušati i razna vrhunska vina proizvedena od grožđa istih korijena. Nakon svega zasigurno će Vam biti jasnije zašto zinfandel u Americi uživa toliko kultni status da se mnogi obožavatelji odluče posjetiti i njegovu daleku djedovinu Dalmaciju.

Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi; kušanje vrhunskih vina istoga godišta, različitih vinara, uz vodstvo sommeliera; edukacija o načinima degustacije i izboru vina

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od šest dana. Okvirni program aktivnosti za šesterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Omiš; 2. dan: vinska radionica „Priča o zinfandelu“ pod mentorstvom sommeliera, ručak na Cetini; 3. dan: Split, degustacije; 4. dan: Kaštela, obilazak vinograda crljenka, razgled vinarije, kušanje vina, Biblijski vrt, ručak u Trogiru; 5. dan: Komarna, kušanje tribidraga u obiteljskoj vinariji, ručak; 6. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelu s 3, 4 i 5* ili privatnom smještaju dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Omiš, Split, Kaštela, Trogir

AGENCIJA

Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram