Predah uz latinsko jedro

Otkrijte tajne gajete falkuše, drevne ribarske brodice koja je simbol tisućljetne ribarske tradicije grada Komiže i otoka Visa. Otplovite s nama u prošlost i jedrite na ovom svjetski poznatom povijesnom brodu viškim arhipelagom – jednim od deset posljednjih mediteranskih rajskih oaza! Budite mali od palube ili možda prvi časnik. Pokažite znanje u veslanju. Naučite baratati konopima i brodskim alatima te vezati tradicionalne čvorove. Osim jedrenja, prošećite otokom Biševom, posjetite Modru špilju, uživajte u pogledu na vinograde i maslinike na putu do sela Poje. Uberite sezonsko bilje i kušajte autohtone otočke proizvode. Slušat ćete o povijesti otoka i ribarskoj tradiciji te se upoznati s najvažnijim lokalitetima kao i sa značenjem gajete za povijest otoka Visa.

Teorija jedrenja latinskim jedrom; skidanje pomičnih bočnih stranica falki, baratanje konopima i alatima; izrada tradicionalnih čvorova; posjet Biševu i Modroj špilji; aktivni dio jedrenja latinskim jedrom uz regate

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak u Komižu; 2. dan Komiža – šetnja i razgledavanje grada, prezentacija gajete falkuše – jedrenje; 3. dan jedrenje oko otoka Biševa / posjet Modroj špilji / šetnja do sela Poje; 4. dan odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od ožujka do studenog za grupe od 5 do 12 osoba. Smještaj je moguć u kućama i apartmanima s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć kombijem ili džipom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Vis

AGENCIJA

Alternatura

ADRESA

Hrvatskih mučenika 2, 21 485 Komiža

TELEFON

Visit us on instagram