Otok Vis – ključ Jadrana i vojna utvrda

Otok Vis je otok ljepote i bogate povijesti. Vis je otok Ilira, Grka i Rimljana. Bio je pod mletačkom, austrougarskom, engleskom i francuskom vlašću. Po Visu su koračali najpoznatiji generali, zapovjednici i komandosi, slijetali su saveznički avioni, vodile su se pomorske bitke. Vis je bio strateška točka. U vrijeme Engleske nosio je imena Ključ Jadrana, Gibraltar na Jadranu, a najčešće Mala Malta. Zbog vojne funkcije tijekom dr. pol. 20. st. bio je u svojevrsnoj izolaciji sa skromno razvijenim turističkim, poljoprivrednim i gospodarskim sadržajima. Vis je prepoznat kao najutvrđeniji otok, a njegov se karakter strateški važnog otoka očituje po brojnosti utvrda, potkopa i vojarni. Saznajte zašto je Vis bio utvrda na Jadranu za čiju prevlast su se tijekom povijesti borile razne vojske i uz iskusno vodstvo istražite ovaj tajanstveni otok.

Razgledavanje najvažnijih povijesnih lokaliteta ; obilazak potkopa bivše JNA; labirint podzemnih tunela; RAF aerodrom iz 1944., Titova spilja; vrh Huma; posjet tvrđavama i utvrdama te Arheološkom muzeju

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan vojne i raketne baze, Titova špilja i bivši RAF-ov aerodrom, rt Stupišće s bivšom topovskom i raketnom bazom; 3. dan Vis – pomorske bitke i antika – Engleska na Visu (utvrde i tvrđave) – rimske terme. Aranžman se može realizirati u periodu od veljače do kraja studenog za grupe od 6 do 16 osoba. Smještaj je moguć u kućama i apartmanima s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć kombijem ili džipovima. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Vis

AGENCIJA

Alternatura

ADRESA

 Hrvatskih mučenika 2, 21 485 Komiža

TELEFON

Visit us on instagram