Kulinarska baština Srednje Dalmacije
Doživite jedinstven spoj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja srednje Dalmacije. Upoznajte slavu Poljičke Republike, prirodnu ljepotu kanjona rijeke Cetine i gastronomsko bogatstvo ovoga kraja. Iskusite tradicionalna jela omiške stine, Cetine i mora te poznati soparnik u vrhunskome lokalnome restoranu. Istražite izvornu ljepotu, okuse i mirise Zagore degustirajući vina obiteljske vinarije s 200-godišnjom tradicijom. Potom se zasladite slavnom tortom makaranom. Doživite Split sa srednjovjekovne tvrđave Klis, iz Dioklecijanove palače ili u okusima domaćih delicija spravljenih po starinskim recepturama. Otkrijte tradiciju otoka Brača u etno-eko selu Dol te saznajte i sami je li njihova torta harpoćuša doista slatki afrodizijak kako je Bračani nazivaju. Doživite srednju Dalmaciju svim čulima!
Jedinstven doživljaj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja srednje Dalmacije; upoznavanje sa zaštićenom nematerijalnom baštinom Hrvatske uz posjet članovima mreže Culinary Heritage
Aranžman je moguće realizirati u trajanju od šest do osam dana. Okvirni program aktivnosti za šesterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Omiš; 2. dan: Poljica, degustacija soparnika, ručak u kanjonu rijeke Cetine; 3. dan: Modro i Crveno jezero, degustacija u obiteljskoj vinariji, ručak u eko selu, degustacija torte makarane; 4. dan: Klis, degustacija, Split, ručak; 5. dan: Brač, etno-eko selo Dol, degustacija hrapoćuše, ručak; 6. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do 150 osoba. Smještaj je moguć u hotelu s 3, 4 i 5* ili privatnom smještaju dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.
Omiš, Poljica, Imotski, Klis Split, Brač