Iskapanje antičkog naselja Salona

Turističko-arheološka tura u Saloni neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Edukativno-aktivni odmor u okruženju zelenih i plavih boja koje dominiraju prostorom između Splita i Trogira pružit će vam jedinstven doživljaj. Bogata i turbulentna prošlost ovoga područja nudi nepresušan izvor nalaza iz različitih povijesnih perioda te je stoga lako shvatiti njegovu neistraženost. Antičko naselje koje iskapamo, nedavno ubicirano kao SICULI, naselje je koje spominje rimski književnik Plinije, nastalo na ranijem helenističkom rasteru. Naseljeno je isluženim rimskim veteranima XI. rimske legije od strane cara Klaudija u 1. stoljeću. Tijekom višegodišnjih istraživanja, pronađeni su brojni pokretni nalazi (numizmatički, keramički…) Uz sam lokalitet nalaze se i dvije potopljene antičke luke koje ćete posjetiti u sklopu tečaja ronjenja.

Arheološka iskapanja pod stručnim nadzorom (helenistički/rimski sloj); tečaj ronjenja i razgledi podvodnih lokaliteta; večernji izleti, lokalna gastronomija, antička Salona, Trogir i palača cara Dioklecijana

Aranžman je moguće realizirati za grupe od 16 osoba tijekom proljeća ili jeseni u trajanju od sedam ili četrnaest dana. Okvirne aktivnosti sedmodnevnog programa obuhvaćaju: 1. dan upoznavanje s destinacijom, terenom i načinom rada; 2. dan: terenski rad, izlet u antičku Salonu; 3. dan: terenski rad, izlet u Trogir; 4. dan: terenski rad, izlet u Split; 5. dan: terenski rad, slobodno vrijeme; 6. dan: tečaj ronjenja / podvodni arheološki lokaliteti. Smještaj je moguć isključivo u klimatiziranim bungalovima s dvije zvjezdice na samom lokalitetu, a prijevoz i vodič (ENG) su u našoj organizaciji. Istraživanja se vrše pod stručnim nadzorom. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Solin

AGENCIJA

Ventula Travel DMC

ADRESA

114. Brigade 8, 21000 Split

Visit us on instagram