Dalmacija – pradomovina Zinfandela

Od kad je 1976. Grgichev chardonnay pobijedio na kušanju u Parizu, više ništa nije bilo isto. Francuska vina izgubila su primat, a američka postala nešto novo i svježe na vinskoj karti svijeta. Grgich je ušao u muzej Smithsonian kao jedan od sto najpoznatijih Amerikanaca, najuspješnije američko crveno vino postao je zinfandel, no tu je nastala i misterija koja je desetljećima obuzimala ljubitelje vina. Odakle zinfandel potječe? Tek prije nekoliko godina DNK istraživanjima potvrđeno je da je zinfandel zapravo Crljenak, skoro izumrla sorta vina iz Dalmacije. Dođite posjetiti Dalmaciju, pradomovinu zinfandela! Posjet Kaštelima, vinogradima i vinariji, povijesni susret s Crljencem, kušanje vina. Posjet vinariji na Hvaru i kušanje vina autohtonih sorti bogdanuša i prč, kušanje plavca malog, najbližeg srodnika zinfandela.  

Upoznavanje s poviješću vina u Hrvatskoj, vođena šetnja Splitom s posjetom wine & chees bara, wine & dine; posjet Kaštelima, vinogradima i vinarijama; posjet vinariji na Hvaru, kušanje vina

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan Kaštela; 3. i 4. dan Hvar; 5. dan Split; 6. dan Brač; 7. dan posjet Klisu i etnoselu; 8. dan povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri i pet zvjezdica dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima ili busom. Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Kaštela, Hvar, Split, Brač, Klis

AGENCIJA

Shuttle

ADRESA

Ruđera Boškovića 15, Kaleta 1, Split 21000

Visit us on instagram