OMIŠ SUMMER FREI 2024.

Napravite mjesta u kalendaru za naša ljetna događanja, skoro svaki dan od 3. lipnja do 1. listopada!

Krećemo još jednom, jer svima najdraže doba godine se vratilo! Ako stižete na ljetovanje u Omiš, ostavite mjesta u putnim torbama jer ćete kući ponijeti pregršt dobrih uspomena! 

Nakon dvije uspješne godine, najavljujemo povratak Omiš Summer Frei događanja, i to svakog tjedna, od 3. lipnja od 1. listopada.

Pripremili smo 10 različitih događanja namijenjenih za obitelji, ljubitelje sporta, kulture, glazbe, prirode i filma. Većina događanja su potpuno besplatna, a predbilježbe nisu potrebne.

HISTORY IN FLIP-FLOPS 

Ponedjeljkom u 9 sati

Ako se osjećate znatiželjno nakon prve jutarnje kave, japanke na noge te krenite put Turističkog informativnog centra. Točno u 9 sati počinje besplatna tura u trajanju od 90 minuta na kojoj možete upoznati brojne znamenitosti Omiša.

MOONSCREEN CINEMA

Ponedjeljkom

Ako volite provoditi vrijeme ispod zvjezdanog neba uz kokice, ručnik pod ruke jer vam donosimo kino projekcije na Gradskoj plaži Punta. Svakog ponedjeljka, (počevši od 24. lipnja) uživajte na besplatnim projekcijama pod zvijezdama 

AFTER BEACH HISTORY

Utorkom, 19:00 / 20:00 sati

Umorni od klasičnih afterpartyja na plaži? Ovo ljeto probajte nešto potpuno drugačije i provedite kasno poslijepodne u Povijesnom muzeju Poljica u Gatima. Svega nekoliko minuta vožnje automobilom od centra Omiša, naša interpretatorica kulturne baštine, obučena u legendarnu lokalnu heroinu Milu Gojsalić, dočekat će vas i odvest vas na putovanje u prošlost. 

SUNSCREEN WORKOUT

Utorkom i četvrtkom, 9:00 / 11:00 sati 

Spremni ste za aktivan odmor uz laganu i zabavnu tjelovježbu? Donosimo vam vođene treninge na plaži i u moru. Od početka srpnja, sve su generacije pozvane da nam se pridruže u plićaku, na 30-minutnom treningu SunScreen Aqua Aerobic (11:00 sati) ili na laganoj tjelovježbi u hladu Parasol Pilates (9:00 sati). 

SUMMER HATS HIKE

Srijedom, 8:00 sati

Pratite sljedeće korake: 1) zgrabite najveći šešir za sunce , 2) uskočite u cipele za planinarenje, 3) nanesite debeli sloj kreme za sunčanje, 4) uzmite veliku bocu vode! 

Sad ste spremni za laganu planinarsku turu put najboljeg panoramskog pogleda kojeg ćete doživjeti tijekom boravka u Omišu. Iskusni vodiči vode vas na uspon od 303 metra, sve do tvrđave Fortica.

ICE CREAM A CAPPELLA NIGHTS

Četvrtkom navečer

Autentična glazba, bez autotunea, s čistom emocijom! Upoznajte našu tradicionalnu klapsku glazbu, čija je vrijednost prepoznata kao nematerijalna kulturna baština UNESCO-a, počevši od 6. lipnja!

POSTCARDS FROM THE PAST

Petkom, 10:00 sati

Na vođenoj turi i radionici saznajte sve o fascinantnoj povijesti tri različita pisma koja su se kroz povijest koristila na ovim područjima. Svakog petka, počevši od 14. lipnja, priključite se vođenoj turi u Gradskom muzeju Omiš.

PIRATES’ TREASURE TALES

Petkom, 19:30 sati

Nekoć smo bili ponosni gusari, a sada jedva čekamo podijeliti naše priče s vama! Upoznajte priče o životu i morskim avanturama naših slavnih gusara u posebnom okruženju – na tvrđavi Mirabela! Petkom navečer, počevši od 14. lipnja.

SURFBOARD OF HERITAGE

Jedna večer svakog mjeseca

Spremite se na bliski susret sa zvukovima, ritmovima i kulturnim nasljeđem Omiša! Pridružite nam se na folklornim večerima ispunjenim tradicionalnim nošnjama i melodijama, koje vam pripremaju KUU Mosor Gata (14. lipnja, 13. srpnja) te KUD Dalmacija Dugi Rat (2. kolovoza i 6. rujna). Uživajte u zvukovima i plesovima iz naše prošlosti pod otvorenim nebom!

KIDS’ BEACH BUCKET

Tijekom srpnja i kolovoza 

100% za djecu! Srijeda u Omišu znači omiljenu zabavu za vaše najmlađe – uz besplatne hit lutkarske predstave, klaunove, radionice slikanja, sportske aktivnosti, edukativne igre i još mnogo toga, i to svega par metara od plaže

LOKACIJA

Omiš

DATUM

03.06. – 01.10.

Visit us on instagram