Kultura i umjetnost Kaštel Starog

U Kaštel Starome se u organizaciji kaštelanske krnjevalske udruge Poklade svake veljače tradicionalno održava veliki krnjeval, čime se obilježava završetak Dana poklada i maškaravanja u Kaštelima.
Kulturno-umjetnička društva koja djeluju u Kaštel Starom su: Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski", Kaštelanska krnjevalska udruga „Poklade" i klapa „Garbin".
Zbirka suvremene i moderne umjetnosti Muzeja grada Kaštela trenutačno broji 326 eksponata, a u njoj se nalaze djela koja su nabavljena otkupom i donacijama, te djela koja su nastala prilikom gostovanja brojnih hrvatskih i inozemnih umjetnika.
Kaštelansko Gradsko poglavarstvo odlučilo je Muzeju grada Kaštela na korištenje dodijeliti prvi kat sjevernoistočnog dijela kaštela Cippico u Kaštel Starom, gdje bi uskoro trebala biti izložena Zbirka suvremene i moderne umjetnosti.

HTZ 2021 dig nomadi Central Dalmatia 2560x1440

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR

logo odrzivi razvoj 160

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok