Krilo Jesenice - drveni jedrenjaci

Smješteno petnaestak kilometara južno od Splita, Krilo Jesenice nudi brojne mogućnosti za ugodan odmor, ali i najveću flotu turističkih drvenih jedrenjaka. Stanovništvo Krila tradicionalno je vezano uz brodarstvo i pomorstvo, stoljećima unatrag na trabakulima se prevozilo različitu robu uzduž dalmatinske obale, potom se razvozio pijesak koji se vadio na ušćima Cetine i Neretve. Nakon izgradnje Jadranske magistrale i Kriljani su se okrenuli turizmu, pa je većina brodova za pjeskarenje preuređena u plovila koja odgovaraju potrebama turista. U Krilu kažu kako je njihova luka zapravo veliki brodski hotel s više od tisuću postelja, a većina ih ima pet zvjezdica. Na jedrenjacima se može krenuti na jednodnevne ili višednevne izlete i obići atraktivne srednjodalmatinske lokacije, odnosno iznajmiti plovilo na određeno vrijeme.

HTZ 2021 dig nomadi Central Dalmatia 2560x1440

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR

logo odrzivi razvoj 160

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok