Jahanje

Jahanje

Ponuda aktivnog odmora srednje Dalmacije uključuje i jahanje. U Sinju, Splitu i Trilju postoje konjušnice i konjički klubovi koji organiziraju škole jahanja za početnike, a profesionalcima pružaju mogućnost rekreativnog jahanja.
Konjogojstvo u Cetinskoj krajini ima tristogodišnju tradiciju koja se naslanja na jedinstven konjički turnir, Sinjsku alku, koja se od 1715. godine održava u Sinju kao spomen na junačku pobjedu stanovništva nad turskom vojskom. To časno viteško nadmetanje alkara koji u stoljetnim odorama, na konjima u trku gađaju cilj - alku, tretirano je kao pokretni spomenik kulture, a alkari i konji cijelu se godinu pripremaju za taj spektakl koji se pred desetak tisuća gledatelja održava svake godine u drugom tjednu kolovoza. Pored Alke, u Sinju i Trilju se afirmiraju konjske trke i preponsko jahanje.

  • 1

More in this category: « Ronjenje Zip - line »

HTZ 2021 dig nomadi Central Dalmatia 2560x1440

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR

logo odrzivi razvoj 160

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok