Fotografije – najkorisnija investicija u internet marketing

Fotografije – najkorisnija investicija u internet marketing

Iako je internet stranica osnova internet marketinga i na njoj počivaju brojne marketinške aktivnosti, najvažnija stvar u koju privatni iznajmljivači trebaju investirati su kvalitetne fotografije smještaja.

Fotografije najkorisnija_marketinska_investicija

Iz jednostavnog razloga – fotografija prodaje. I to ne samo na vlastitim internet stranicama već i na stranicama agencije, u brošuri, u oglasu, … Upravo zato su fotografije najvažnija investicija, jer vas prodaju na svim mjestima gdje se i na internetu i na papiru nalazi vaš objekt.

 

Što možete napraviti prije dolaska fotografa?

Pripremite se. Pripremite apartmane kao da vam dolaze najdraži gosti. Stavite lijepu posteljinu. Namjestite jastuke da lijepo izgledaju. Kupite bocu vina, kolač, čak i ako to ne nudite gostima, jer uvijek gosti mogu zamisliti da su to sami kupili i donijeli u apartman. Imajte u kući nešto voća, cvijeća, knjigu o vašem mjestu i slične detalje koje fotograf može ukomponirati da fotografije budu privlačnije.

 

Kako možete procijeniti hoće li vam fotograf dobro napraviti posao?

Da bi dobili kvalitetne fotografije, odaberite fotografa koji radi kvalitetne fotografije. 🙂

Pogledajte njihove prethodne radove. Usporedite s primjerima niže i drugim primjerima kvalitetnih fotografija smještaja. Otiđite na stranice boljih hotela, saznajte više o tome kako trebaju izgledati kvalitetne fotografije smještaja. Zahtijevajte da se uloži trud oko vaših fotografija. Vjerujte, ukoliko fotograf kod vas provede ispod sat vremena, teško ćete dobiti kvalitetne fotografije. Nosi li fotograf sa sobom dodatnu opremu (prvenstveno rasvjetu)?

Kolaz fotografija_za_internet_stranicu

Još samo jedna napomena za kraj. Za dobru prodaju smatram da trebate imati i umjetničke i činjenične fotografije. Prve će možda istaknuti neki lijepi detalj, zadiviti dok druge trebaju prenijeti informaciju o prostoru.

Odgovori