Besplatno prikažite svoje apartmane i sobe na Google karti!

Besplatno prikažite svoje apartmane i sobe na Google karti!

Da biste dodali podatke o Vašem objektu u Google, morate izraditi lokalnu Google+ stranicu (ili dobiti pristup za tu stranicu ako već postoji).

Posjetite Google My Business.
Novi ste u programu Google My Business? Ne brinite – sve što vam je potrebno jest Google račun. To može biti isti račun koji koristite za Gmail ili Google+. Google My Business stavlja vaše poslovne podatke na Pretraživanje, Karte i Google+ da bi vas klijenti mogli pronaći neovisno o tome koji uređaj upotrebljavaju.

googlebusiness

Za početak kliknite na link https://www.google.com/business/

Odaberite opciju tvrtke s fizičkom lokacijom. Unesite naziv ili adresu tvrtke pa odaberite svoju tvrtku ako se prikazuje na padajućem izborniku. Ako vaš objekt nije naveden u izborniku, kliknite Ne, to nisu moje tvrtke ili Točno sam unio tvrtku. Tada će vam se prikazati poruka da unesete neke pojedinosti o svojom smještaju. Svakako unesite točnu, potpunu adresu i telefonski broj na koji se vaš smještaj može izravno dobiti. Za kategoriju odaberite Apartman, Hotel ili prenočište. Kada unesete podatke tvrtke, kliknite Pošalji.

laptopGoogle će zatražit od vas da potvrdite objekt kako biste provjerili jesu li podaci koje imamo točni.
Poslat ćemo dopisnicu s kontrolnim kodom na adresu tvrtke koju ste naveli. Provjerite je li adresa u skladu sa smjernicama za unos adrese.

Nakon toga potrebno je zatražiti potvrdu. Na zaslonu za slanje zahtjeva za dopisnicu provjerite je li vaša adresa točna. Možete dodati i Izborno ime kontakta kako biste se osigurali da će dopisnica stići do vas. Kliknite Pošalji dopisnicu. Dopisnica će vam stići poštom u roku od jednog do dva tjedna.
Kada primite dopisnicu, unesite kontrolni kôd na nadzornoj ploči Google Business.

Osoba koja potvrdi lokalnu tvrtku na Googleu, automatski postaje vlasnik stranice. Stranica može imati samo jednog vlasnika, ali vlasnik može pozvati 50 upravitelja ili upravitelja komunikacija koji mogu upravljati podacima tvrtke.
Google karte (Google maps) su najveća, najraširenija i najbrža virtualna zemljopisna karta svijeta. S preko 80 milijuna poslovnih lokacija, nevjerojatno detaljnim kartama te stalno evoluirajućim mogućnostima, google karte su postala nezaobilazni način traženja lokacija.

Strani turisti koji dolaze u Hrvatsku te koriste google karte na svojim pametnim telefonima imaju lokalizirane verzije jezika, što google kartama daje neusporedivu prednost pred bilo kojim sličnim aplikacijama interaktivnih karti. Korisnici se mogu prijaviti na lokaciju na kojoj se nalaze te tu informaciju podijeliti sa svojim prijateljima. Također, korisnici mogu pisati recenzije i preporučati drugima lokacije koje su posjetili.

Video upute

Odgovori