Eno-Gastronomija

Rapsodija vina otoka Hvara

Neuništive zidine, ulice, građevine i spomenici otoka Hvara, kao i njegove prirodne ljepote čine ga omiljenom destinacijom za mnoge domaće i strane turiste. Međutim, otok Hvar može se pohvaliti i iznimno kvalitetnom i bogatom enološkom i gastronomskom ponudom. Prirodni položaj i ugodna klima otoka doprinijeli su raznolikosti sorta slatkih plodova vinove loze, a osim toga, možemo zahvaliti i naukama uzgoja starih Grka. Tko je znao bolje uživati slatke plodove, ako ne Grci, izumitelji hedonizma? Ići ćemo putovima drevnog naroda, zagolicati Vašu maštu njihovim gozbama i uživanjima u svakom gutljaju, odnosno zalogaju. Na nekoliko dana omogućit ćemo Vam čisti hedonizam kušajući tradiciju koji su nastavili mještani otoka te njihovi nasljednici.

 

vinogradi vinarije Tomić, kušanje vina u „Trikliniju“; vinarija Carić, sorte i način uzgoja; vinarija u Svirču; konoba Duboković u mjestu Pitve, vina i likeri te dalmatinska jela; vinarija Plančić u mjestu Vrbanj, degustacija


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri do šest dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Jelsa na Hvaru, vinarija Tomić; 2. dan jedan od vinograda vinarije Carić, vinarija u mjestu Svirče; 3. dan konoba Duboković u mjestu Pitve; 4. dan vinarija Plančić u mjestu Vrbanj. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. travnja do 1. studenog za grupe od 4 do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri i četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć brzim plovilima i po potrebi kombijem ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.