Eno-Gastronomija

Delicije Dalmatinske zagore

Dalmatinska zagora, smještena iza lanca planina, zaleđe je obale i odvojena od brzog života što je utjecalo na opstojnost tradicije. Opterećena poviješću i teškim uvjetima života koji su  stvorili ponosite ljude i posebne običaje, ona živi renesansu, a svoje je bogatstvo spremna pokazati svakom gostu. Glazba, kultura, hrana, povijest, arheologija… ono je čime je Zagora bogata, a ono što posebno inspirira, jest gastronomija koja kao da je iz nekog drugog, zaboravljenog vremena... Uđite s nama u pršutanu i duboko udahnite. Upijte miris voćne rakije ili obliznite usne osvježene ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Kada dobro nadražite sva čula, odvest ćemo Vas na gastoradionicu gdje ćete dostići vrhunac doživljaja Dalmatinske zagore.

 
posjet pršutani, proizvodnja dalmatinskog pršuta i sira iz mišine; posjet vinarijama i proizvođačima voćnih rakija; posjet uljari, tehnologija proizvodnje maslinovog ulja; posjet etnoselu; gastroradionica tradicijskih jela


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan posjet pršutani; 3. dan posjet vinariji u Kaštelima; 4. dan etnoselo na Klisu, cjelodnevna kuharska radionica; 5. dan posjet Imotskom i Vrgorcu, panorama Crvenog i Modrog jezera; 6. dan posjet uljari; 7. dan posjet Gašpinim mlinicama i tura Splita s uključenim razgledom tržnica; 8. dan povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe i više. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima i busom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.