Eno-Gastronomija

Dalmacija – posljednji vinski raj na svijetu

Malo gdje na svijetu postoji ovako savršeni spoj mikroklime, reljefa i ljudskog karaktera kao što postoji u Dalmaciji. Da samo jedan dio toga spoja izostane, izostao bi velik dio kvalitete i tradicije u uzgoju grožđa i proizvodnji vina. Tisućljetna je tradicija vinarstva u Dalmaciji proizvela više od 400 autohtonih sorata vina, s čime se ne može pohvaliti ni jedna zemlja na svijetu. Kaže se: „Koliko dalmatinskih otoka, toliko sorata vina.“ Najpoznatiji vinogradi Dalmacije i njihovih vinskih sorti nalaze se na poluotoku Pelješcu te na otoku Hvaru. Pretpostavlja se da kultura uzgajanja grožđa na Mediteranu datira još od prije 4000 godina, a na području Pelješca prvi su ga uzgajali stari Grci s ciljem proizvodnje vina koje je zauzimalo posebno mjesto u njihovoj kulturi. Doživite ljepotu visine i strmih padina uz ugodni gutljaj vina i dobrodošlicu domaćina.

 

posjet Kaštelima, vinogradima i vinariji; susret s crljencem, kušanje vina; posjet vinariji na Hvaru i kušanje autohtonih sorti bogdanuša i parč, kušanje plavca malog; kušanje vina sorte kujundžuša


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan Kaštela (vinogradi i vinarije); 3. i 4. dan Hvar (vinarija); 5. dan Brač; 6. dan vinarije u Vrgorcu i Imotskom; 7. dan Split; 8. dan povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima ili busom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.