Eno-Gastronomija

Bakini recepti Dalmatinske Zagore

Tradicionalna kuhinja Dalmatinske zagore temelji se i dan danas na starim receptima naših baka. Pođite s nama i kušajte: soparnik, puževe na seljački te tradicionalni dalmatinski kruh i pršut. Kao dio doživljaja prvi Vas vodimo na slikovitu splitsku tržnicu. Tamo počinje cijela priča i tamo se rađa naša tradicija. Osjetite radost na nepcu pri upoznavanju raznolikosti okusa vrhunskih domaćih jela koju nadopunjavaju odlična mjesna vina. Iskustvo je neprocjenjivo. Pozivamo Vas da nam se pridružite u potrazi za autohtonim jelima naših baka te u kulinarskim radionicama gdje ćemo pripremati soparnik i peku kao što se nekad pripremalo. Zavirit ćemo također u didove podrume pune vina vrhunske kvalitete i utažiti žeđ.


okusi tradicionalnih jela Dalmatinske zagore; posjet slikovitoj splitskoj ribarnici; dvije kulinarske radionice; posjet vinarijama te kušanje autohtonih sorta vina uz stručnu enološku prezentaciju


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća: 1. dan Split; 2. Sinj - Omiš; 3. dan Kaštela. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe. U svakom programu osim navedenih atrakcija siguran je smještaju prostorima s dvije, tri ili četiri zvjezdice (prema zahtjevu gostiju) uključujući doručak, ručak i večeru, prijevoz, a prema potrebi i gradske vodiče te pratitelja tijekom putovanja. Vođenje je moguće na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, hrvatskom i poljskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i nisu obavezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.