Eno-Gastronomija

kulinarska radionica pripreme kruha ispod peke odvija se u izvornim uvjetima, na kominu uz pucketanje vatre i miris dima; mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i male tajne, čiji rezultat se duboko ureže u sjećanje

posjet pršutani, proizvodnja dalmatinskog pršuta i sira iz mišine; posjet vinarijama i proizvođačima voćnih rakija; posjet uljari, tehnologija proizvodnje maslinovog ulja; posjet etnoselu; gastroradionica tradicijskih jela

razgled grada Splita, odlazak na tržnicu; okusi jela i pića naših starih; priprema kruha pod pekom; poludnevna kulinarska radionica sa šest sljedova i osobnim kuharom; priprema tradicionalnih dalmatinskih jela

upoznavanje hrvatske enološke tradicije,vina i vinske proizvodnje;upoznavanje sa znanstvenim istraživanjem porijekla plavca malog te izvođenje poveznica sa zinfandelom i primitivom; posjete vinogradima i vinske probe

vinarija Senjković u Dračevici, degustacija vina, šetnja vinogradom; vinarija Jako Vino u Bolu, predstavljanje svih sorta, povijest vinarije; odlazak u maslinik, berba maslina i priprema za proizvodnju ulja; razgled Bola

Salona, upoznavanje sa starom rimskom kuhinjom; Gašpina mlinica gdje su žito mljeli seljaci iz Zagore, a oni s otoka, u barkama, nanizani uz riječnu obalu čekali svoj red; Klis, učenje o jelima i začinima iz doba Dioklecijana

putovanje brodom obalama Hvara sa sjeverne i južne strane, upoznavanje neretvanskog kraja u tradicionalnoj lađi i posjet muzeju Narona; upoznavanje ljekovitosti lokalnog bilja nordijskim korakom; planinarenje iznad Gradca

upoznavanje eno i gastro tradicije Dalmatinske zagore u društvu vodiča s osobitom strašću za gastronomsko naslijeđe regije; obilazak tipičnih dalmatinskih konoba; obilazak Imotskih jezera te izvora Graba i Cetine

upoznavanje stoljetne tradicije maslinarstva otoka Hvara; šetnja maslinicima otoka Hvara i kušanje gastronomskih delicija u masliniku; radionice o tehnikama i načinu obrade masline, kao i o uzgoju iste uz degustaciju ulja

dva dana na planinama u okolici Splita; posjet Parku prirode Biokovo; stručno vođenje vodiča-planinara; posjet etnoselu Kokorići i vinariji u Vrgorcu, priprema puža s ljutikom i mišance

upoznavanje s poviješću Splita; kulinarska tura po gradu sa stajanjima u vinskim barovima; kušanje vina i dalmatinskih sireva; kratka radionica o vinima; sljubljivanje vina i hrane uz večeru; odlazak na gradsku tržnicu

upoznavanje s poviješću vina u Hrvatskoj, vođena šetnja Splitom s posjetom wine & chees bara, wine & dine; posjet Kaštelima, vinogradima i vinarijama; posjet vinariji na Hvaru, kušanje vina

boravak na Šolti; sudjelovanje u medarskoj radionici; upoznavanje sa stoljetnom ljubavi otočana prema mitskom drvetu masline; posjet lokalnoj uljari i radionici suvenira; sudjelovanje u lokalnom obilježavanju blagdana Sv. Martina.

povijesni lokaliteti vezani za vođu vitezova Okruglog stola; učenje pripremanja soparnika na starinski način; tipičnu dalmatinsku večeru uz nezaobilaznu čašu domaćeg vina i nezaboravni pogled na na kanjon rijeke Cetine

priprema obroka od kupnje i berbe sastojaka do gotovog jela uz profesionalnog kuhara i nutricionista; posjet Splitskoj ribarnici; ribarenje, kulinarsko natjecanje i pripremanje gala večere

vinogradi vinarije Tomić, kušanje vina u „Trikliniju“; vinarija Carić, sorte i način uzgoja; vinarija u Svirču; konoba Duboković u mjestu Pitve, vina i likeri te dalmatinska jela; vinarija Plančić u mjestu Vrbanj, degustacija

okusi tradicionalnih jela Dalmatinske zagore; posjet slikovitoj splitskoj ribarnici; dvije kulinarske radionice; posjet vinarijama te kušanje autohtonih sorta vina uz stručnu enološku prezentaciju

vođena tura po gradu s naglaskom na kuhinji i promjenama od rimskih vremena preko srednjeg vijeka do danas; posjet Saloni i Trogiru; kuharska radionica - kombiniranje svih stečenih znanja, učenje i praksa

specijalizirana putovanja na luksuznim jedrilicama, vrhunska gastrološka i enološka ponuda, pratnja iskusnih skipera i profesionalnih someliera-hostesa, posjet najstarijim hvarskim vinogradima

uživanje u raznolikosti okusa autohtonih sorta vina; posjet poznatim vinarijama i podrumima; upoznavanje s procesom proizvodnje vina, razgledavanje gradova upisanih na UNESCO-vu listu: Splita i Trogira, razgledavanje otoka Hvara

jedrenje srednjodalmatinskim arhipelagom; posjet otocima bogate vinogradarske tradicije poput Visa i Hvara; upoznavanje vinara i posebne degustacije vina i dalmatinskih specijaliteta u autentičnim ambijentima

vođeni razgled Splita s naglaskom na gastronomiju; posjet Gašpinoj mlinici; odlazak na Klis gdje se u autohtonom prostoru tipičnog dalmatinskog zaseoka uči o značaju sopranika i kako ga izvorno pripremiti

sudjelovanje u gusarskoj borbi na rijeci Cetini; doživite i drugu stranu omiških gusara uz zabavu s gusarima; gusarska gozba u restoranu i jela iz gusarske prošlosti

kulinarska radionica pripreme soparnika odvija se u izvornim uvjetima, na kominu uz pucketanje vatre i miris dima; mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i one male tajne pripreme, čiji rezultat ostaje u sjećanju

posjet Kaštelima, vinogradima i vinariji; susret s crljencem, kušanje vina; posjet vinariji na Hvaru i kušanje autohtonih sorti bogdanuša i parč, kušanje plavca malog; kušanje vina sorte kujundžuša

šetnja kroz gusarsku povijest grada završava gusarskom gozbom – tradicionalno pripremljena jela omiškog kraja u kojima su stoljećima prije uživali nadaleko poznati omiški gusari

kušanje vrhunskih vina i upoznavanje autohtone gastronomske ponude; tečaj kuhanja tradicionalnih dalmatinskih jela; upoznavanje kulturno-povijesnih lokaliteta poput Dioklecijanove palače u Splitu, Omiša te otoka Brača

uživanje u raznolikosti okusa autohtonih sorta vina obitelji Zimfandela; degustacija ukupno 24 vrste kvalitetnih i vrhunskih vina; posjet poznatim vinarijama i podrumima; upoznavanje s procesom proizvodnje vina

upoznavanje s poviješću maslinarstva u Hrvatskoj; upoznavanje s tradicijom branja maslina; prešanje maslina u ulje; kušanje ulja i radionica o maslinovom ulju; izlet na gradsku tržnicu i upoznavanje lokalnih proizvoda

jedrenje Dalmacijom i posjet otoka Šolte, Hvara, Visa i Brača; obilazak poznatih vinarija i restorana uz degustaciju vina i autohtonih specijaliteta; degustacija maslinovog ulja i meda na Šolti

upoznavanje s kuhinjom Splita i njegovih otoka; kušanje tradicionalnih jela i upoznavanje s osnovnim obilježjima obalne kuhinje; odlazak na Brač, Hvar i Vis te kušanje autohtonih jela i vina; radionica - vezivanje vina i hrane

degustacija i prezentacija vina u najpoznatijim vinarijama srednje i južne Dalmacije; razgledavanje Hvara i Korčule, Splita i Dubrovnika; uživanje u delicijama tradicionalne dalmatinske kuhinje

antička hrana i maslinovo ulje u Saloni; pastrva na mlinarski u srednjovjekovnoj vodenici; trogirska kulinarska radionica; janjetina s ražnja na selu; Zinfandel rižot i sipa bob u morskom zaljevu uz vinske degustacije 

 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.